Het reisadvies van Aruba staat weer op geel! En dat is goed nieuws. Voor veel Nederlanders is het ‘one happy island’ een heerlijke plek om bij te tanken tijdens onze koude wintermaanden: de zon schijnt hier ruim 300 dagen per jaar!

Mooie witte stranden

Aruba is uitstekend op het toerisme ingesteld. Een vriendelijke bevolking, mooie witte stranden en volop watersportmogelijkheden. Centraal ligt het levendige Oranjestad met haar karakteristieke oude huizen en een kade met terrasjes. Langs de zuidwest- en westkust liggen de mooiste stranden. Baby beach bijvoorbeeld is een prachtige zanderige lagune en ligt aan de zuidoost kust. Zelfs na een flink stuk te hebben gezwommen, kun je nog steeds met je voeten bij de zeebodem.

Natuurgebied Arikok

Het natuurgebied Arikok beslaat bijna één vijfde van het hele eiland en is zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier het hoogste punt van Aruba, Mount Jamanota (188 m) en diverse historische bezienswaardigheden zoals ondergrondse indianengrotten en rotstekeningen van meer dan 1.000 jaar oud. Voor avontuurlijke hikers is er ruim 35 km aan wandelpaden. Zorg voor voldoende water en eten, stevige schoenen, zonnebril, zonnebrandlotion en een hoed. In het park leven diverse wilde diersoorten zoals de Arubaanse ratelslag, de kattenoogslag, de zweepstaart hagadis, de gronduil, Arubaanse parkiet en iguana’s. Ook vind je diverse zeldzame exotische cactussen, tropische bloemen en aloëplanten en niet te vergeten de beroemde dividivibomen.

Overige bezienswaardigheden op Aruba

Midden op het eiland vind je het oudste vulkanische gedeelte van Aruba. Hier bevind zich ook de Hooiberg van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het eiland. Overige bezienswaardigheden zijn Fort Zoutman, ooit door de Nederlanders gebouwd ter verdediging van het eiland en tegenwoordig een haven waar vooral veel cruiseschepen aanmeren, Bushiribana, een ruïne van een vroegere goudsmelterij en de vele stranden. Ook is Aruba een uitstekende bestemming om te duiken, zo zijn er diverse locaties om naar wrakken te duiken en gemakkelijk te bereiken riffen en koraalformaties. Houd je niet van duiken maar wil je toch al het moois van de zeebodem zien? Stap dan in de Atlantic Submarine voor een rondleiding langs de spectaculaire en kleurrijke koraalriffen.

Op eilandsafari

Tip: boek een eilandsafari. In één dag maak je met een jeep een tocht langs de kust en bezoek je – uiteraard off road – de meest afgezonderde locaties van het eiland. Tussen de middag gebruik je een heerlijke Caribische lunch en trek je vervolgens weer verder door het bijzondere landschap van Aruba.

Meer weten over dit fantastische eiland? Neem gerust contact met mij op.