Cruise

Wist je dat cruisen eigenlijk een ideale manier van rondreizen is? Je hoeft maar één keer je koffer uit te pakken en toch kom je (bijna) elke dat op een andere plek. Meestal worden in de nacht de meeste kilometers afgelegd zodat je overdag van steeds een nieuwe bestemming kunt genieten. Je verblijft in een comfortabele kamer en aan boord van het schip ben je van alle gemakken voorzien! Je hebt de keuze uit veel verschillende vaarroutes en schepen van verschillende rederijen. Voor elke leeftijd, doelgroep en reiswens is er een geschikte optie.

Zo zijn er bijvoorbeeld vaarroutes in het Middellandse Zeegebied, langs de Noorse fjorden, de Cariben en Alaska. Of ga mee op expeditiereis naar Spitsbergen of Antartica. Een cruise kan ook onderdeel zijn van je (rond)reis.

Riviercruise

Behalve een cruise op zee kun je ook kiezen voor een riviercruise. Cruises over de Rijn, Moezel of Donau zijn wellicht de meest bekende, maar je kunt ook een cruise maken over de Seine of de Douro in Portugal. Ook buiten Europa kun je een riviercruise maken, al dan niet in combinatie met een rondreis over land. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de de Mississipi, de Amazone, Mekong of Irrawaddy.

Wanneer wil jij deze ideale manier van reizen ontdekken?